Puromuz2.com: Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, derunteamüliniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar temelli size özeldir. Ancak tekrar de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç benek var! 1- Puro Seçimi Ben bu hatmda günün her saatinde derunmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Etme Kez imalı Karayip purolarda derunmeden önce nemliliğini muayene buyurmak gerekir. Bu Toscanello derunin geçerli değil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı gönen oranlarında derunmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da sınama kenarılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken önemli bir şart şurt var. Puro yalnızca lakin yalnızca kokusuz tehlikele yakılır! Puro her zaman ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro bağ ve alaka ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde yakın. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken yalaz puroya düver dokunma etmemelidir. Coşkun maviliği purodan beş on münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her doğrultuı alya döndüğünde kızartma teamüllemini saksıardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 perese eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu teamüllemi yaparken bütün ayak tabanığın hemayar yanması gerektiği derunin puroyu aynı zamanda mazbut bir şekilde 360 perese döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna katıksız alevli çakmalara nazaran beş on elan uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu konsept çakmaklar çok takatlidür ve lüks yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma teamüllemi katıksız alevli çakmaklarla, beş on zaman alabilir. Bu süre size zaman kaybı gibi bakışükebilir lakin puro çıdam ve say ister. 5- İyi Yandığını Denetleme Etme Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı muayene edelim. Puroyu kızartma teamülleminden sonra ters çevirip sebebiyleünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya belli belirsizçe esir üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün ayak kıpkırmızı ise yakma teamüllemini saksıarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her doğrultuı tam yanmamışsa, yani bütün ayak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu kenarınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki önemsiz dem elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hoppaçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz derunime müheyya. Evet ya siz müheyya mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni derunilmeli. Alacağınız her dem beyninde en azından 40 saniye durmak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara gibi derunmeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı derunimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da çabucak hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı derunmeye devam ederseniz, puro o derece elemlaşır ki hiç derunilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Yaman belli belirsizçe ağıza doldurulur ve dilsiz alıcıların dumanla uyartılmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az bağ gösterdiğinizin bir teamülaretidir. Sönen puronun küllerini sıkı temizleyin. Bunun derunin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri sıkı temizlediğinizden güvenli olduktan sonra puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim deruntiğim Toscanello derunin gene yakma sıkıntı oluşum etmez. Ancak etki imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda yaslılık hissedeceğinizi delalet etmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 yıl ayrıca elan uzun bir süre da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve mutlak şarka olan 2 şart şurtı medlulız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın vasatın sıcaklık değerıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız vasat sıcaklığının 16 ila 18 perese beyninde olduğundan güvenli olmanız gerekiyor. Aşiyan içinde bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden vasat sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza icap yoktur. Fakat bittabi eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza vasatını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek sıkıntı ile zıtlaşmazsınız. Muhafaza vasatı sıcaklığında gerçeklik sıkıntı vasatın dargın değil lüks har olmasıdır. Çünkü muhafaza vasatı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile zıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise muhafaza vasatının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer lüks kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Pekâlâ gönen muhafaza vasatı sıcaklığına nazaran trok gösterecektir ve bu yüzden de muhafaza vasatı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro muhafaza kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise herhangi bir esir geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca esir geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza vasatının esir geçirmemesi ve buna sargılı olarak da kutu derunindeki gönen ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak derunin anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı sağlayacak mutlak esir geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En güzel humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlak esir geçirmedikleri derunin öbür rakiplerine önemli başkalık atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.