Kireçlenme, kemiklerin ucunda arsa alan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye mebdelayabilir. Bu tavır vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıailer. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha çokça görülür. Ayrıca ağırbaşlı gaile duymak kadar kızgın fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, daha çokça rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da omurga nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve mebdeparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Bol ongun sutaş tüketin. Kez, eklemlere bindi katkısızlar. Bu yüzden her sıra en azca 8 çamçak sutaş kucakmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran kadar mualla kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Göveri ve kâr tüketin. Kemik katkısızlığı kucakin, vitamin ve minerallerin istikrarlı bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti mualla olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin çokça çalımı sonucunda idrarla alay malay kalsiyum atımını artırır. Kemik katkısızlığını arkalamak kucakin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye kadar protein itibarıyla servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla servet sahibi olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını pozitif yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer kucakin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik başüstüneğu kucakin, kemiklere bindi olur. Ayrıca kireçlenmeden meydana gelen ağrılara ve şmeslekkinliğe bile yerinde gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak kucakin yemeniz gerekenler; Yapılan mesafeştırmalara nazaran kâr ve sebze itibarıyla servet sahibi beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin tesirli birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak kadar sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.